Computer back-up maken

Computer back-up

Het is belangrijk om waardevolle gegevens ergens op te slaan en die u niet kwijt raakt na dat een harde schijf kapot is gegaan of als uw computer niks meer lijkt te doen. Ons advies aan u is; laat een back-up maken. Back-up maken ontneemt paniek en zorgen, want een back-up zorgt ervoor dat waardevolle bestanden niet kwijt raakt. Het maken van een back-up zorgt voor rust in uw hoofd. 

Het is heel vervelend als een harde schijf gecrasht wordt of de computer doet niks meer. Het belangrijkste van deze problemen is dat belangrijke gegevens terug moeten worden gehaald. Door het maken van back-up, zal u het verlies van belangrijke bestanden doen voorkomen. Een goede tip is om een externe harde schijf aan te schaffen om daar uw back-up op te slaan. Zo bent u er zeker van dat u deze bestanden niet kwijt bent als er uit het niets iets met de computer gebeurt.

Het maken van een back-up wordt door velen onderschat. Wij helpen u een back-up te maken of leggen u uit hoe u  dat voortaan zelf kunt doen. Bijvoorbeeld iedere week of iedere maand, waardoor er nooit veel gegevens verloren kunnen gaan.

Crash en andere problemen

Uzelf kunt namelijk te maken hebben met verschillende computerproblemen. Bijvoorbeeld uw harde schijf is gecrasht, een software programma lijkt niet meer te werken, of uw computer of laptop start niet meer op. Waar mensen weinig aan denken, wat wel zeer gevaarlijk is, dat zijn computervirussen, die proberen uw bestanden te bemachtigen in ruil voor een zakgeld. De back-ups kunnen wij voor maken zowel in Windows als bij MacOS. 

In de praktijk kan het weleens gebeuren dat een hardeschijf crasht en dat is heel vervelend. Tegenwoordig worden nog steeds veel de ouderwetse Hard Disk Drive (HDD) schijven gebruikt, dit zijn schijven waar veel delen binnen in aan het draaien zijn, waardoor de nodige opslagruimte vrij wordt gemaakt. Aan de andere kant kent de HDD ook een kwetsbare kant. Een fatale error kan makkelijk optreden, voor al als uw gegevens niet goed beveiligd zijn.  Uw had in deze geval dan een backup kunnen maken van bijvoorbeeld uw foto’s, documenten of andere relevante bestanden om de problemen te voorkomen. 

computer back-up maken:

Weet u niet hoe u een back-up kunt maken van uw laptop of computer? Onze ICT-experts weten dat als geen ander en leggen het u graag uit. Ze gaan samen met u aan de slag en laten u ook zien hoe u er de volgende keer zelf een back-up kunt instellen en maken. De beste manier om het voor eens en altijd goed te leren, zodat u geen belangrijkste stappen of bestanden over het hoofd ziet.

PC back-up laten maken? 

Wilt u een back-up van uw computer of laptop laten maken? Deze wordt uitgevoerd door onze vakkundige, betrouwbare en  ervaren ICT-experts en ICT-studenten.  Zij gaan samen met u na welke bestanden en programma’s u niet kunt missen en meegenomen moeten worden in het back-up. Verder wordt een geautomatiseerde back-up schema voor u gemaakt, zodat u alleen op  een knopje hoeft te drukken voor het maken van een back-up.  Wij maken van uw computer of laptop een back-up, zodat u gegevens veilig opgeborgd zijn.

Bent u benieuwd of we u ook kunnen helpen? Rechts in de blauwe balk ziet u een greep uit onze services. Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen naar 06 293 660 26 of maak een afspraak via ons online afsprakenpagina

Maak een afspraak